środa, 27 sierpnia 2014

Tartaletki z malinami.

Na ciasto:
-200g mąki
-100g masła
-2 łyżki cukru pudru
-szczypta soli
Na nadzienie:
-400g malin
-1 łyżka mąki pszennej
-1 łyżka mąki ziemniaczanej
-2-3 łyżki cukru pudru
Składniki na ciasto zagnieść. Uformować w kulę i wstawić do lodówki na 2h. Po tym czasie ciasto rozwałkować, zostawić trochę do dekoracji i wyłożyć foremki uprzednio wysmarowane masłem i wysypane wiórkami kokosowymi. Wstawić z powrotem do lodówki na 30 minut. Składniki na nadzienie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Tartaletki wyłożyć folią aluminiową i wysypać grochem lub ryżem. Wstawić do piekarnika na 15. Po tym czasie zdjąć folię razem z obciążeniem i piec jeszcze 9 minut. Na podpieczone spody wyłożyć nadzienie i ozdobić resztą ciasta. Piec do zezłocenia dekoracji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz