czwartek, 28 sierpnia 2014

Chlebek bananowy.

-4 duże, baaardzo dojrzałe banany
-1 i 1/3szklanki maki pszennej pelnoziarnistej
-1/3 szklanki mąki żytniej razowej
-3/4 szklanki płatków owsianych
-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
-1 płaska łyzeczka proszku do pieczenia
-2 jajka
-1/3 szklanki oleju
-100g posiekanych orzechów włoskich
-1/4 szklanki wiórków kokosowych
-szczypta soli
Banany, jajka i olej zmiksować. Mąki, proszek i sodę przesiać. Dodać płatki owsiane, orzechy, sól i wiórki. Wymieszać z masą jajeczno-bananową. Wylac do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Zapiekac 50 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz