-150g Bielucha
-2 łyżki jogurtu naturalnego
-1 jajko
-1 bardzo dojrzały banan
-łyżka cukru pudru trzcinowego
-łyżka skrobi ziemniaczanej
-szczypta soli
Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej.
Banana umyć, obrać i rozgnieść widelcem na paćkę. Białko oddzielić od żółtka. Ubić je na sztywno ze szczyptą soli. Do banana dodać resztę składników oprócz białka, wymieszać. Dodac białko, delikatnie wymieszać i przełożyć do formy. Piec 15 minut w 180 stopniach, następnie obniżyć temp. do 145 stopni i dopiekać 20 minut.
Na bezę:
-1 białko
-2 łyżki wiórków kokosowych
-1 łyżka cukru pudru trzcinowego
-szczypta soli
Białko ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i cały czas ubijając wsypać wiórki kokosowe. Bezę wyłożyć na zapieczony sernik. Piec 10-15 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik. Po wystudzeniu włożyc do lodówki na noc.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz