sobota, 30 sierpnia 2014

Cytrynowe babeczki z kremem porzeczkowym.

-1,5 szklanki zmielonych płatków owsianych
-0,5 szklanki mąki pszennej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-szklanka cukru
-3 jajka
-0,5 szklanki maślanki
-skórka i sok z 2 cytryn
-kilka kropel aromatu cytrynowego
-szczypta soli
-10 łyżek oleju
Suche produkty wymieszać w jednej misce. Mokre w drugiej. Wymieszać zawartosc obydwu i nakładac ciasto do papilotek. Piec przez 35 minut w 180 stopniach. Schłodzić.

Krem:
-375 g mascarpone
-słoiczek dżemu porzeczkowego
-sok z jednej cytryny

Dodatkowo:
-skórka starta z 2 cytryn
Wszystkie składniki umieścić w mikserze. Zmiksowac do polaczenia.
Udekorować babeczki kremem i posypać startą skorka z cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz