-5 łyżek kaszy jaglanej
-szklanka wody
-szczypta soli
-garść migdałów
-łyżka cukru pudru
Migdały zmielić na puch. Kaszę jaglaną umieścić w garnuszku, wlać wodę, dosypać sól i dodać zmielone migdały. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć talerzykiem i gotować na małym ogniu 14 minut. Po tym czasie zdjąć z palnika, dodać cukier puder i wymieszać.
Smażone śliwki:
-kilka węgierek
-łyżeczka masła
-1 łyżka cukru
-sok z połowy pomarańczy
-cynamon
Węgierki umyć i wypestkować. Na patelni rozpuścić cukier na karmel. Dodać masło i wrzucić śliwki. Smażyć przez kilka minut. Wycisnąć sok z pomarańczy, dodać cynamon i smażyć jeszcze chwilę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz