środa, 27 sierpnia 2014

Brownie z malinami.

-160g gorzkiej czekolady 70%
-3 jajka
-150g masła
-3 kopiaste łyżki mąki pszennej
-duża szczypta soli
-2,5 łyżki kakao
-215g cukru
-2 garście orzechów
-maliny
Piekarnik nagrzać do 180stopni.
Czekoladę i masło włożyć do dużej metalowej miski i postawić na garnku z gotującą się wodą. Pozostawić do rozpuszczenia. W tym czasie uprażyć i posiekać orzechy, a cukier zmielić na cukier puder. Do rozpuszczonej czekolady przesiać mąkę z kakao. Dodać sól, jajka i orzechy i wymieszać tylko do połączenia się składników. Kwadratową formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Równomiernie rozprowadzić i posypać malinami. Piec 29minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz