piątek, 29 sierpnia 2014

Muffiny.

Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 
-6 łyżek płatków owsianych
-1 jajko
-3 łyżki jogurtu naturalnego
-1 jabłko
-płatki migdałów, około 2 łyżek
-łyżka oleju
-kilka kropel aromatu migdałowego
-4-5 daktyli
-płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-szczypta soli
Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić. Płatki owsiane zmielić na mąkę. Przesypać do miski, dodać sól, proszek do pieczenia i płatki migdałowe. Wymieszać. W drugiej misce wymieszać jajko, jogurt, olej i aromat. Jabłko pokroić na mniejsze części, zostawić garstkę, a resztę wsypać do mokrych składników.Wymieszać. Daktyle wyjąc z wody, zmielić w malakserze. Dodać do tego mokre składniki i zmiksować. Następnie dodać do suchych składników wraz z pozostawionymi jabłkami. Wymieszać. Przełożyć do foremek i piec ok. 35 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz