czwartek, 28 sierpnia 2014

Brownie jaglane.

-szklanka kaszy jaglanej
-2,5 szklanki wody
-czubata szklanka suszonych daktyli
-pół łyżeczki soli
-tabliczka mlecznej czekolady z orzechami
-2-3 łyżki kakao
-2 jajka
-3 łyżki oleju
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-dużo uśmiechu
Kaszę płuczemy na sitku, wrzucamy do garnka wraz z daktylami. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy 15-20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Garnek zdejmujemy z gazu i studzimy kaszę. Przekładamy do malaksera i blendujemy na gładką masę. Przekładamy do dużej miski. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy wraz z resztą składników, mieszamy. Przekładamy do kwadratowej formy (u mnie 24x24) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut w 180stopniach. Studzimy w piekarniku, kroimy po całkowitym ostygnięciu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz