sobota, 30 sierpnia 2014

Kurczak z gorgonzolą.

-1 pojedyncza pierś z kurczaka
-pół łyżeczki suszonego tymianku
-kawałek czerwonej papryczki chilli
-2 ząbki czosnku
-sól
-3 łyżki sosu sojowego
-łyżka octu winnego z białego wina
-1-2 łyżki oleju z zalewy z suszonych pomidorów, może być zwykły olej
-kawałki sera gorgonzola lub innego pleśniowego
Pokrojona papryczkę wraz z ziarenkami wrzucić do miseczki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli, tymianek, sos sojowy, olej i ocet winny. Dokładnie wymieszać. Włożyć kurczaka i marynować około godzinę. Rozgrzać patelnie grillowa i grillować kurczaka. Przy przewracaniu na drugą stronę rozłożyć na kurczaku kawałki gorgonzoli. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz