czwartek, 28 sierpnia 2014

Kotlety z kaszy jaglanej.


-3łyżki kaszy jaglanej
-1,5 łyżki orzechów laskowych
-3/4szkl. wody
-1 mała cebulka
-1 jajko
-szczypta soli
-pieprz
-świeży koperek
-2 łyżki mąki owsianej (zmielone płatki owsiane)
Kaszę jaglaną i orzechy zmielić w młynku do kawy. Zalać 3/4szkl. gorącej wody i odstawić do wchłoniecia płynu. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli będzie za rzadkie to wstawić na gaz i gotować do zgestnienia. Cebulkę drobno pokroić, zeszklić na patelni. Dodać do kaszy jaglanej, wbić jajko, dodać świeży koperek, mąkę i wymieszać. Formować kotlety i smażyć z obydwu stron na małym ogniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz