-1kg twarogu, zmielonego conajmniej trzykrotnie
-4 jajka
-2 żółtka
-2 szklanki puree z dyni
-12 łyżek cukru
-8 łyżek śmietanki 18%
-kilka kropli aromatu pomarańczowego
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-szczypta soli
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać tylko do połączenia się składników. Przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 180 stopniach, zniżyć temperaturę do 120 i piec jeszcze około 1h40min. Po dotknięciu środka powinien być ścięty. Wyłączyć piekarnik zostawiając w środku sernik na godzinę. Następnie przełożyć do lodówki na całą noc.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz