-80 dag mięsa wieprzowego
-3 cebule
-1 jajko
-1 łyżka majeranku
-1,5 łyżeczki musztardy dijon
-5 łyżek oleju
-2 marchewki
-2 pietruszki
-kawałek selera
-por
-ziele angielskie
-liść laurowy
-pieprz
-sól
Mięso pokroić na kawałki. Marchewki, pietruszki, selera i por pokroić na mniejsze czesci. Wszystko wrzucic do garnka. Zalać wodą, aby wszystko było zakryte. Wrzucić kilka kule ziela angielskiego i liść laurowy. Gotować wszystko pod przykryciem 1h40min. Wystudzić. Cebule zeszklić na oleju. Wystudzone mięso wraz z warzywami zmielić w maszynce. Dodać resztę składników i wymieszać. Przełożyć do formy. Piec w 200 stopniach przez 1h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz