niedziela, 12 października 2014

Ciasto dyniowo-kokosowe z polewą czekoladową i orzechami włoskimi.

-4 jajka
-1,5 szkl. mąki
-6 łyżek cukru pudru
-kawał startej dyni, u mnie około 450g
-szklanka wiórków kokosowych
-75g stopionego masła
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-pół łyżeczki sody
-duuuużo cynamonu
-gałka muszkatołowa
-skórka z cytryny
-szczypta soli
Jajka ubić z cukrem na parze. Dynię zetrzeć. Mąkę z proszkiem i sodą przesiać do jajek. Dodać resztę składników i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy. Piec 55minut w 180 stopniach. Upieczone i ostudzone polać rozpuszczoną czekoladą i posypać orzechami włoskimi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz