piątek, 12 września 2014

Krówkowa muffina nadziana czekoladą.

-3 łyżki mąki pszennej
-1 jajko
-6-7 krówek
-1/4 szkl. mleka
-1 łyżka oleju
-1 łyżka cukru pudru
-szczypta soli
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-krem czekoladowy do nadziania
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać sól i cukier puder. Przemieszać. Krówki pokruszyć, przełożyć do garnuszka wraz z mlekiem. Postawić na palniku i rozpuścić. Lekko przestudzić. Wymieszać z jajkiem i olejem. Zawartość obydwu misek wymieszać. Połowę ciasta wylać do formy, położyć krem czekoladowy i wylać resztę ciasta. Piec 28 minut w 180 stopniach.

2 komentarze: