piątek, 28 listopada 2014

Kakaowo-cytrynowy krem jaglany z mango i cytrynowo-miętowym kremem z awokado.

Krem jaglany:
-5 łyżek kaszy jaglanej
-3/4 szkl. soku Kubuś
-3/4 szkl. wody
-szczypta soli
-sok z połowy cytryny
-1 łyżka kakao
Kaszę jaglana uprażyć aż zacznie wydobywać się z niej aromat. Wlać wodę i Kubusia, dodać sól oraz kakao. Zamieszać i gotować 20 minut. Ostudzić. Dodać sok z cytryny. Wymieszać i zmielić w malakserze na krem.

Cytrynowo-miętowy krem z awokado:
-1/2 dojrzałego awokado
-kilka listków świeżej mięty
-1 łyżka miodu
-sok z połowy cytryny
Awokado umyć i obrać. Wrzucić do malaksera z resztą składników i zmiksować na krem.

Dodatkowo:
-mango
Pokroić w małą kostkę.

W naczyniu układać naprzemiennie masy i zajadać :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz